Werkwijze

Wekelijkse studiebegeleiding

De meeste jongeren kiezen ervoor om wekelijks op een vast moment één of meerdere keren langs te komen. Tijdens die uurtjes werken we samen aan huistaken, samenvattingen, voorbereidingen van lesoverhoringen enz.  Op die manier wordt er voortdurend gestuurd en opgevolgd.  Tussendoor werken we ook regelmatig aan jaaropdrachten.  

Wie één vast uurtje per week komt, krijgt een trimesteroverzicht met alle voorbehouden data en betaalt vooraf eenmalig een vast bedrag (via factuur). Die begeleiding loopt tot eind november dus vlak voor de examens. Leerlingen kunnen tijdens de examens extra blokjes reserveren om samen te studeren, last-minute vragen te stellen of om leerstof op te laten vragen.

Wie meerdere sessies per week komt, ontvangt op het einde van de maand een factuur.

Samenvattingen – studieschema’s

Je kan er ook vaak voor kiezen om cursussen of deeltjes ervan (autivriendelijk) te laten samenvatten door de medewerkers van de praktijk.  Je laat dan copies van de cursus of de originele cursus achter op de praktijk en binnen de afgesproken tijd, ontvang je de samenvatting in je mailbox. 

Coaching van studenten 

Studenten kunnen op de praktijk terecht om te bespreken hoe ze per vak best te werk gaan.  Wat doe je met PowerPoint, handboeken, notities die je tijdens de les maakt?  We maken ook samen een weekplanning indien je dit wenst zodat alle leerstof voor de blokperiode is verwerkt en “studieklaar” is.  Uiteraard helpen we je ook graag om de blokperiodes in te plannen.  

Coaching van volwassenen

Op verzoek van een aantal ouders, bieden we ook 1 op 1 coaching sessies aan om volwassenen te leren organiseren en plannen. Door middel van maatwerk en het aanleren van organisatie-vaardigheden, helpen zij grip te krijgen op spullen, (digitale) administratie, tijd, taken en financiën. 

Tarieven per uur (inclusief BTW) bedragen 47,40 euro voor leerlingen (middelbare school) en 60 euro voor studenten en volwassenen (geldig gedurende schooljaar 2019-2020). 

De Structuurpraktijk werkt nauw samen met kinderpraktijk De Boomhut in Kapellen. 

Psychologe en psychotherapeute Doukje Sel en haar team begeleiden kinderen en jongeren met emotionele problemen.  Je kan bij hen terecht voor:

  • Het aanleren van sociale vaardigheden
  • Omgaan met angsten en stress
  • Leren opkomen voor jezelf
  • Werken aan een realistisch zelfbeeld
  • ASS en AD(H)D-coaching
Zilverenhoeklaan 4, 2950 Kapellen
0497 82 28 70